fredag den 26. februar 2010

Sne over Ellis Island

I dag skulle vi på en tur til først Liberty Island og bagefter Ellis Island. Da vi kom udenfor væltede det ned med sne og regn.



Vi tog en taxa ned til færgen, og kom heldigvis afsted uden særlig ventetid. Da vi lagde til ved Liberty Island fik vi af vide at pga sneen ville færgen sejle tilbage 2 timer tidligere end normalt, så vi kunne ikke nå både Liberty Island og Ellis Island. Det var ret ærgeligt, men vi besluttede at selvom det kunne være cool at komme ind i Frihedsgudinden, så var det mere museet på immigrationsøen Ellis Island som vi synes var interessant. Så vi blev på færgen, tog et billede af Frihedsgudinden og tog derefter videre til Ellis Island.



De var iø også ret glade for frihedsgudinden på færgen.



Museet var ret interessant selvom det mest bestod af tekst og billeder. Der var ret få originale objekter, men her ses en udsnit af de kufferter og tasker som folk transportede alle deres ejendele i.



Museet handlede først og fremmest om de immigranter der kom til USA via Ellis Island, men også om amerikansk immigrations statistik generelt. Det handlede også om immigranternes liv efter de kom til USA, hvor de bosatte sig, hvilke jobs de tog og hvad immigration har betydet for landet.



Desværre havde vi ikke så lang tid der, som jeg ville ønske, og hvis det havde været sommer kunne man også ha brugt en del tid på selve øen.

Der var iø også sat en masse computere op hvor man kunne søge efter familie der skulle være ankommet til USA, men selvom vi tænkte rigtig hårdt kendte vi altså ikke nogen vi kunne søge efter.

Sneen fortsatte med at vælte ned, og da vi var kommet tilbage til Manhattan tog vi en taxa hjem. Da vi kom ud af taxaen, gik vi det lille stykke ned af vejen. Og så gled jeg. SLAM sagde det og så sad jeg på fortovet midt på vejen med sne og vand everywhere. Mega pinligt.. Folk grinte, og jeg måtte jeg gå de sidste 100 m hjem, med våde bukser. Fabulous!. Jeg er så classy nogengange!



Knus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar