fredag den 9. juli 2010

De russiske spioner

Hele formiddagen har jeg været optaget af CNN's dækning af historien om de arresterede formodede russiske spioner. Jeg synes det er en helt sindsyg spændende sag, og synes også det er lidt sjovt at se dækningen af sagen fra USA's side. :)

De har flere gange på CNN overrasket pointeret at de sigtede mødte op i retten i "amerikansk tøj", altså jeans og sneakers. Hmm.. Ved ikke om de havde forventet de havde mødt op i national russisk folkedragt.

Anyway, de er 10 formodede spioner, der har levet i USA i op til 20 år. Meningen i følge de amerikanske myndigheder har været at de skulle blende ind som amerikanere og prøve at komme tæt på vigtige personer, for så at kunne sende informationer om USA hjem til Kreml.
De her spioner har brugt alle spion tricks man kender fra film.:) Falske navne, penge gravet ned i parker, hemmelige møder med hemmelige koder, etc etc.
Og hende der har fået mest opmærksomhed er den rødhårede, super intelligente Anna Chapman.



Nu har de alle så tilstået, og USA og Rusland har indgået en handel hvor de i dag vil bytte spion-tilfangetagende. Rusland får deres 10 spioner tilbage og USA får 4 tilbage der sidder i fængsel i Moskva nu.

Læs mere:

Guardian: Russian Spy ring

Berlingske: USA og Rusland udveksler spioner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar